ELI5: Çfarë po ndodh kur një syth shije ka një fanatik-out, shtohet dhe është tepër i ndjeshëm?

Unë supozoj shumica e njerëzve kanë përjetuar këtë. Unë do të thoja disa herë në vit, një bud individ shije pranë majë të gjuhës sime do të bymehet, ose zgjeruar, dhe për të marrë me të vërtetë të ndjeshme. Pse ndodh kjo? Si e bën atë të zgjidhur? (A shpërthejnë shije bud? Sepse unë ndjehem si Shpërthen shije burbuqe.)

13 thoughts on “ELI5: Çfarë po ndodh kur një syth shije ka një fanatik-out, shtohet dhe është tepër i ndjeshëm?”

 1. Nga tingujt e saj, ju jeni marrë ‘gunga gënjeshtër’. Ato mund të shkaktohet nga shumë gjëra, duke përfshirë edhe stresi, ndryshimet e hormoneve, dhe ushqime të caktuara. I merrni ato kur unë jam i dehidratuar. Gjë që është duke u përflakur nuk është mjaft e një burbuqe shije – kjo është pozitë e lartë pak se buds shijen tuaj të ulen në (quajtur një papilla). Nëse e saj vetëm një ose dy çdo tani dhe pastaj, kjo është krejt normale. Në qoftë se kjo është më e shpeshtë, ju mund të ketë një reagim ndaj diçka që ju jeni të hahet, ose një kusht gjuhë që i bën ata të zemërohem. Një mjek do të jetë në gjendje për të sqaruar gjërat për ju

  1. Ju jeni personi i parë që unë e di për të thirrur ata shtrihen buds tjera pastaj nënën time. Ajo i përdorur ato si një provë, kur ishim fëmijë. Njeriu që u bashku kohë më parë, sjell kujtime.

 2. Unë fillova duke pasur këtë përvojë me rritjen e frekuencës pas fillimit të një mjekim të ri. Unë ende nuk kam asnjë ide se çfarë shkaku teknik. Pas super zgjatet perusing në internet, kam gjetur se shumë njerëz clip tyre me gërshërë gozhdë. (Unë do të ndalemi për një moment, ndërsa ju strukem në mendimin nëse kjo.) Pastaj një natë, kam vendosur një po e ngiste me crazy të mjaftueshme për të provoni prerë atë. Si f’ed si ajo Dashuri, kjo ishte zgjidhja më e mirë unë kam gjetur për të bërë atë të shkojë larg në çast. Nuk është një dhimbje shpejtë nga clip, por dhimbja butë nga trauma relativisht i parëndësishëm gjuhës ka çuar këtë të jetë go im për zgjidhjen e kur ato gjëra Damn shpërthim.

  1. Wow, prerë tingëllon ekstreme, ???? edhe fetishistic. I merrni këtë nga koha në kohë, dhe kjo është pak i bezdisshëm, por gjithmonë shkon larg / hap deri mjaft shpejt. A shije buds të rritet përsëri në qoftë se e dëmtuar nga djegia thonë, ose një i çmendur me një aeroplan? ????

   1. Unë nuk kam asnjë ide nëse ata rriten përsëri apo jo. Unë mund të raportojnë se unë nuk kam vënë re ndonjë ndryshim në ndjenja apo shije nga shkuarja rrugën prerë. Kjo absolutisht tingëllon si zgjidhje çmendur, por pasi unë e bëri atë për herë të parë, unë u bë besimtar në metodë. Unë nuk do të marrë ato të çmendur shpesh, por zot se si urrej ata kur do të ndodhë. Mësoni rreth prerë ishte një dhuratë nga perëndia. Redaktuar për të shtuar: Unë jam i kënaqur tepër nga “i çmendur me një qethës”. ????

 3. kjo është një inflamacion, si rezultat i disa lloj traume. Një infeksion, një të djegur, nganjëherë ushqime shumë të forta … inflamacion në thelb është vija e parë e trupit tuaj të mbrojtjes, zona e prekur do të bymehet në një përpjekje për të kontrolluar dhe synuar problemin. Kjo zgjidh të njëjtën mënyrë inflamacion kudo tjetër bën -The shkaku vetvete është zakonisht dashamirës dhe shkon larg shpejt, dhe çdo gjë zbut ferr poshtë, ose shija bud merr zëvendësohet si gjuha juaj rigjeneron shumë shpejt. Kjo me të vërtetë nuk duhet të shpërthejnë, dhe nëse e bën atë, në qoftë se kjo ndodh shumë shpesh, ose të varet rreth e rrotull për një kohë të gjatë, ju ndoshta duhet të tregoni mjekut tuaj për këtë.

  1. Pra, ata e bëjnë të rigjenerohet, që është e mirë! Unë nuk kam asnjë ide nëse ata shpërthejnë, kështu që unë nuk do të nxitojnë për të tregoni mjekut tim se, haha. Unë kam marrë ata “hov”, lloj pimples si, ndoshta?

Leave a Reply